pompoen

Pasta met pompoen en geitenkaas

Amusement Eten en Drinken Herfst

pompoenVriendlief wilde jaren geleden weer eens pompoen eten. Dit was voor hem al weer een hele tijd geleden. Ikzelf had het nog nooit gehad. Dus om aan zijn verzoek tegemoet te komen, ben ik op zoek gegaan naar een recept met pompoen. En dit is het dus geworden, pasta met pompoen en geitenkaas. Het is nu één van onze favoriete gerechten. Het is een gerecht wat goed bij de herfst past. Dus ik wil jullie het recept zeker niet onthouden.

Ingrediënten:

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 grote (boter)pompoen
  • 8 verse salieblaadjes, grof gehakt of gedroogde salie
  • 1 grote teen knoflook, in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels verse platte peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels fruitige olijfolie
  • 400 g penne (of een andere pastasoort)
  • 75 g romige geitenkaas
  • eventueel versgeraspte Parmezaanse kaas om erbij te serveren
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 °C / gasstand 7.Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in een braadslee. Voeg salie, knoflook, zout en peper toe. Besprenkel met olijfolie en zet de braadslee ongeveer 40 minuten in de oven tot de pompoen aan de randen goudkleurig en zacht begint te worden. Voeg de walnoten toe en laat nog 10 minuten in de oven staan.Meng in een kleine kom de peterselie met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en zet apart als dressing.Breng intussen een grote pan water met wat zout aan de kook.

Doe de penne erin en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken en doe weer terug in de pan. Voeg het pompoenmengsel toe plus al het vocht uit de braadslee. Meng alles voorzichtig door elkaar en verdeel het over vier warme kommen. Verkruimel de geitenkaas erover, besprenkel met de peterselie-oliedressing en dien onmiddellijk op met een schaaltje Parmezaanse kaas ernaast.

Variatietip:

Voor de verandering kun je ook pijnboompitten of pecannoten gebruiken in plaats van walnoten, en neem eens gedraaide pasta (fusilli) of schelpvormpjes (conchiglie) in plaats van penne. Wij gebruiken meestal vlinderpasta.Het recept ‘Penne met gebakken pompoen en geitenkaas van Ainsley Harriott’ is afkomstig uit het kookboek ‘Feel-Good kookboek’.

Credits: okokorecepten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *