Homemade pastasaus

Amusement Eten en Drinken

Sinds wij een aantal jaar geleden bij het koken gestopt zijn met het gebruiken van pakjes en zakjes, maken wij ook onze pastasaus zelf. Vriendlief haalt eens in de paar weken op de vrijdagmarkt een kilo of 3 aan tomaten en datzelfde weekend worden er een aantal flessen met pastasaus gemaakt.

Ingrediënten:

Voor een basissaus heb je de volgende ingrediënten nodig:
2 á 3 uien
4 á 5 teentjes knoflook
1 kilo tomaten
Peper
Italiaanse kruiden
Olijfolie (roomboter of kokosolie o.i.d kan natuurlijk ook)
Paprika
Staafmixer

Bereidingswijze: 

Was de tomaten en snij ze in partjes. (Ik neem niet de moeite om het velletje van de tomaten te verwijderen, maar als je dit liever wel hebt, dan is dat ook geen probleem.) Snipper de uien en teentjes knoflook en fruit dit in de olijfolie. Voeg de tomaten (en eventueel de paprika) toe en laat het stuk koken. Pureer het geheel tot je de gewenste saus hebt. Ikzelf pureer het niet te glad. Er mag nog wel wat textuur inzitten. Breng het daarna op smaak met peper en Italiaanse kruiden. En klaar is je saus.

Je kunt voor het pureren eventueel nog tomatenpuree toevoegen, maar het hoeft niet. De ene keer doe ik het wel, maar ook vaak niet. Het hangt van de kleur van de pastasaus af. De paprika voeg ik meestal voor het pureren toe, maar het kan uiteraard ook na die tijd.

De basissaus is nu klaar. Hierna kun je het afmaken zoals jij dat wilt. Wil je een bolognesesaus? Rul dan gehakt en voeg het toe. Je kunt er ook voor kiezen om gesneden groentes toe te voegen zoals courgette en/of broccoli. Laat je fantasie de vrije loop.

Bewaren:

Zelf bewaren wij de pastasaus in flessen waar vruchtensap in heeft gezeten. Hiervoor koken wij de flessen, de doppen, de sleef/soeplepel en de trechter uit. Nadat de flessen gevuld zijn en de dop er opgedraaid is, zetten wij de flessen op de kop weg (bij ons is dat in de douche die aan de keuken grenst ;)) en laten de flessen staan totdat ze afgekoeld zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *