Christmas Eve box

Kerst

Een aantal jaar geleden kwam ik op het internet het fenomeen Christmas Eve box tegen. Geïntrigeerd door wat het eigenlijk inhield  en Kerst steeds meer met Amerikaanse invloeden gevierd wordt, leek het me een goed idee om de traditie van de Christmas Eve box eens wat nader te bekijken.

Wie een Amerikaanse kerstfilm kijkt, ziet vaak dat er met Kerst altijd groots wordt uitgepakt. Minimaal een maand van tevoren begint men al met de versieringen in en om het huis, Elf on the Shelf komt te voorschijn en in veel families wordt er op de avond voor Kerst (Christmas Eve) een Christmas Eve box geopend. Op ochtend van 25 december worden in veel gevallen de cadeautjes uitgepakt.

Maar wat houdt het nu eigenlijk in?

De Christmas Eve box is in veel gezinnen in het leven geroepen omdat bij de kinderen in de aanloop naar Kerst de spanning en verwachting steeds meer oploopt. Met de Christmas Eve box wordt de spanning enigszins getemperd en draait de avond vooral om een gezellig samenzijn.

Je kunt hiervoor een houten kistje kopen en voorzien van tekst of een afbeelding, maar je kunt natuurlijk ook een (schoenen)doos met inpakpapier beplakken. Je kunt er voor kiezen om alleen iets voor de kinderen er in te stoppen, maar je kunt ook een box voor het hele gezien maken. De inhoud kun je tenslotte zelf bepalen. Denk hierbij aan:

* (matchende) kerstpyjama’s voor de kinderen
* een (Kerst)film
* een (bord)spel
* iets lekkers te eten
* een klein cadeautje
* iets voor in de kerstboom

Alternatieven

Als je geen kinderen hebt, dan zou je natuurlijk ook een volwassen versie van de Christmas Eve box kunnen maken. Vier je geen Kerst dan zou je dit volgens mij heel goed om kunnen zetten naar een versie voor een gezellige Sinterklaasavond. Dus wie weet is hiermee een nieuwe traditie voor Sinterklaasavond geboren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *