Eat, work, paint, repeat

Amusement Eigen huis & tuin

Vanwege klussen in een nieuw huis en de verhuizing die daarop volgde is het een tijdje stil geweest. Tussen werk en het klussen in had ik simpelweg geen tijd om blogs te schrijven. Een gevalletje ‘Eat, work, paint, repeat’. Gelukkig is de verhuizing goed gegaan en wonen vriendlief, Nala en ik al weer een aantal weken in ons nieuwe huis.

Door de warmte van de afgelopen paar weken hebben we nog niet alles op orde kunnen brengen. Gelukkig is het nu weer wat koeler en kunnen we weer wat doen. Zo hebben we inmiddels een nieuw tv-meubel in elkaar gezet. Al jaren hadden we een oud tv-kastje en wilde ik al net zo lang iets nieuws. Nu is het dan eindelijk zo ver. Om vast te stellen of de hoogte goed is, staat het alleen nog op een paar pakken laminaat.

Het wonen in een dorp is voor mij nog wel even wennen. Ik heb altijd in een stad gewoond en nu voor het eerst in mijn leven woon ik in een dorp. Vriendlief daarentegen is het wel gewend om in een dorp te wonen. Het zorgt voor een aantal aanpassingen. Zo moet ik nu 30 minuten naar mijn fietsen in plaats van 10 minuten. Heb ik wel gelijk weer wat extra beweging. Zoals Johan Cruijff altijd zei: ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’.

Omdat het dorp geen winkels heeft, zijn we aangewezen op een naburig dorp of de stad waar vriendlief en ik beiden werken. Dus dat wordt beter plannen en toch een kleine voorraad levensmiddelen aanleggen. Eieren kopen we tegenwoordig bij de buren. Met een kip of 30 die dagelijks leggen is dat dus snel geregeld.

Waar ik wel al heel snel aan gewend was is de rust. In onze oude flat was het nooit stil. Als het geluid niet van de straat kwam, dan kwam het wel van de omringende buren. Dat is nu wel heel anders. De straat is lekker rustig, het is alleen even afwachten hoe de buren zijn. Time will tell.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *