D-Town Swing

D-Town Swing

Amusement Dansen

D-Town SwingAl een paar jaar doe ik aan West Coast Swing (WCS). Ieder jaar probeer ik een paar evenementen op dat gebied te doen. Ik heb een aantal evenementen in het buitenland op mijn bucketlist staan 🙂 Eén daarvan is D-Town Swing in Düsseldorf (Duitsland), waar ik volgende week  voor het eerst naar toe ga. Het wordt mijn eerste dansevenement buiten Nederland en ik heb er ontzettend veel zin in.

D-Town Swing is, net zoals heel veel WCS-evenementen, een meerdaags evenement vol workshops, vrijdansen en wedstrijden. Er komen een paar grote namen vanuit de WCS-wereld. Een paar daarvan heb ik al eens eerder gezien en les van gehad. De rest staat nog op mijn lijstje, dus dat komt goed uit.

Ik twijfel nog wel een beetje of ik met de wedstrijden (Jack & Jill) mee ga doen. Omdat er in mijn woonplaats en omgeving vrij weinig WCS gedanst wordt, ben ik afhankelijk van workshops en vrijdansen elders in het land. Dus momenteel dans ik eigenlijk alleen maar tijdens deze evenementen. Maar goed, ik heb nog even tijd om er over na te denken.

Waar ik heel erg naar uitkijk, ook al vind ik het ook best wel eng, is een privéles met Tatiana Mollmann. Tatiana heeft samen met haar danspartner Jordan Frisbee meerdere malen kampioenschappen gewonnen en is zo afgrijselijk goed dat je bijna jaloers zou zijn. Gelukkig heb ik vorig jaar even een een stukje van een privéles kunnen zien, dus ik weet een beetje hoe het er aan toe gaat.

Youtube

Op Youtube kun je de filmpjes zien die ik van de demo’s maak tijdens deze evenementen. Voorlopig heb ik er nog geen filmpjes op staan waar ik zelf op te zien ben. Dit vind ik nog net een stap te ver 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *