warme vijgen met geitenkaas en honing

Warme vijgen met geitenkaas en honing

Amusement Eten en Drinken

In 2013 zijn vriendlief en ik op vakantie geweest naar Skala Kalonis op Lesbos (Lesvos). Sinds deze vakantie zijn vriendlief en ik dol op verse vijgen. Helaas zijn verse vijgen hier maar een korte periode verkrijgbaar. Maar wanneer ze in Nederland weer verkrijgbaar zijn, worden ze door vriendlief standaard meegenomen van de vrijdagmarkt. Warme vijgen met geitenkaas en honing staat dan een aantal keer als tussendoortje op het menu.

Hiervoor gebruiken we recept wat we gevonden hebben op de site van de AH en wat vrijwel altijd gebruikt wordt. Overigens laten we de balsamicoazijn en olie ook vaak genoeg achterwege.

Ingrediënten:

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  • 8 vijgen
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 1 tl rozemarijn
  • 4 el honing
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 2 tl olijfolie extra vierge
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de vijgen kruiselings in en druk ze met de vingers iets open. Zet de vijgen in een ovenschaal. Snijd de rozemarijn fijn. Roer de geitenkaas en rozemarijn door elkaar en verdeel de kaas over de vijgen.
  2. Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de vijgen in ca. 6 min. goudbruin. Verdeel de vijgen over kleine bordjes. Schenk de honing van binnen naar buiten in een dun straaltje over de vijgen en vervolgens op het bord. Roer de azijn en olie goed door elkaar en druppel de dressing op het bord en serveer direct.
Tip:
Verse vijgen en geitenkaas zijn gegarandeerd een geslaagde combinatie. Ook lekker als een extra kaasgang in een feestelijk menu. De hoeveelheid is dan voldoende voor 8 personen.

Bron: Albert Heijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *